ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΕΙΔΩΝ.

Όταν το αρχιτεκτονικό design συνάντησε τη μόδα…
November 21, 2018
Χειμώνας 2019-2020: Τάσεις και χρώματα της φετινής σεζόν
November 25, 2019

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΕΙΔΩΝ.

 

Θα θέλαμε να σας δώσουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για την περιποίηση και την προστασία της δερμάτινης τσάντας σας.

Το δέρμα είναι ένα πολύ ανθεκτικό υλικό, παράλληλα όμως είναι ένα φυσικό και ζωντανό υλικό που πρέπει να περιποιούμαστε καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του. Η δερμάτινη τσάντα σας μπορεί να μετρήσει αρκετά χρόνια ζωής, αρκεί να τη φροντίζετε και να την προστατεύετε από φυσικούς παράγοντες που μπορεί να τη βλάψουν. Άλλωστε, είναι πολύ όμορφο να βλέπεις κόρες να κρατούν δερμάτινες τσάντες που έχουν κληρονομήσει από τις μητέρες τους και φαίνονται σαν καινούριες. Ας μη ξεχνάμε ότι το δερμάτινο προϊόν έχει καθιερωθεί ως απόλυτο must διαχρονικής αξίας ανεξάρτητα από τις τάσεις μόδας που εναλλάσσονται κάθε χρονιά.

Για την προστασία των δερμάτινων ειδών σας (τσάντες, σακίδια, πορτοφόλια κ.α.), καλό είναι να προσέχετε να μην έρχονται σε επαφή με αρώματα, μεικ απ, σπρέι μαλλιών και σώματος και άλλα τεχνητά, επιβλαβή προϊόντα γιατί μπορεί να προκαλέσουν λεκέδες ή να αλλοιώσουν την υφή του δέρματος και να προκαλέσουν φθορές. Η καθημερινή και συνεχής χρήση σε όλες τις συνθήκες όπως έντονος ήλιος, καυσαέριο, βροχή και σκόνη, μπορεί επίσης να ταλαιπωρήσει το δερμάτινο προϊόν σας.

Αυτό που γενικά συστήνουμε είναι στην περίπτωση καθημερινής χρήσης, να εφαρμόζετε μια φορά το μήνα ένα ελαφρώς νωπό και καθαρό βαμβακερό ύφασμα. Μη χρησιμοποιείτε σαπούνια, σκληρά υφάσματα, ή οποιοδήποτε άλλο χημικό προϊόν. Μπορεί να χαράξετε ή να αλλοιώσετε την επιφάνεια του δέρματος και να προκληθεί ακόμη και μόνιμη βλάβη, καταστρέφοντάς το. Κάτι τόσο απλό είναι συνήθως και αποτελεσματικό, ωστόσο αν επιθυμείτε ακόμη περισσότερη φροντίδα για το δερμάτινο προϊόν σας, κυκλοφορούν στο εμπόριο κρέμες και λοσιόν με αλόη που είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για το δέρμα και μπορούν να εφαρμόζονται μια φορά το εξάμηνο. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε στην περίπτωση αυτή μόνο επώνυμα προϊόντα και να τα εφαρμόσετε στο δερμάτινο προϊόν σας αφού δοκιμάσετε πρώτα σε μια πολύ μικρή περιοχή του, όπως για παράδειγμα τα χερούλια μιας τσάντας. Χρησιμοποιείστε μικρές ποσότητες, μην υπερβάλλετε στη χρήση θεωρώντας ότι όσο περισσότερο, τόσο καλύτερη η φροντίδα. Αποφεύγετε τις βαζελίνες ή άλλες ελαιώδεις ενυδατικές κρέμες του εμπορίου που δεν προορίζονται για χρήση σε δερμάτινα προϊόντα, διότι εκτός του ότι μπορεί να προκληθεί βλάβη και λεκέδες στο δέρμα, τα προϊόντα με βάση το έλαιο έχουν την τάση να κολλούν τη σκόνη, τρίχες ή μικρά μόρια καυσαερίου πάνω στο προϊόν σας. Μη χρησιμοποιείτε μεθόδους καθαρισμού με διαλύτες, το πιο πιθανό είναι να προκαλέσετε μόνιμη βλάβη.

Όσον αφορά για τη φύλαξη του δερμάτινου προϊόντος σας, είτε είναι τσάντα, είτε πορτοφόλι, σας συστήνουμε να τα αποθηκεύετε στις θήκες που σας προσφέρουμε ή οποιοδήποτε άλλο βαμβακερό ύφασμα, ώστε να αερίζονται καλά, αλλά και να προφυλάσσονται από τη σκόνη ταυτόχρονα. Μη χρησιμοποιείτε πλαστικό γιατί με τις εναλλαγές της θερμοκρασίας αυτό ενδέχεται να κολλήσει επάνω στο δέρμα και να αφήσει λεκέδες. Καλό είναι να φυλάσσετε το προϊόν σας σε καλά αεριζόμενο δροσερό και ξηρό χώρο, μακριά από έκθεση σε υπερβολική ζέστη ή υγρασία που μπορούν αν προκαλέσουν ρωγμές και μούχλα, ή το δυνατό ήλιο που μπορεί να ξεθωριάσει το χρώμα του.

Τα δέρματα που σας προσφέρουμε είναι εξαιρετικής ποιότητας και μεγάλης αντοχής. Για το λόγο αυτό δεν χρειάζεται να υπερβάλλετε προς το καθαρισμό και τη φροντίδα του δερμάτινου προϊόντος σας. Φροντίστε τα δερμάτινά σας και προστατέψτε τα όπως ακριβώς θα κάνατε και για το ανθρώπινο δέρμα. 

 

lpg
lpg